home biografie zingen feesten regisseren acteren schrijven presenteren nieuws contact en links

Als mini-musical of als solo-vertelvoorstelling geschikt voor groep 1 t/m 8. Ook voor groep 1 t/m 8 samen!

Spel minimusical: Marion met Ellen Vierveijzer. Zij spelen samen de vier rollen.

Fetaki gaat over anders zijn (en wat is dan gewoon?), vriendschap, feest en elkaar helpen in plaats van bij de pakken neer te zitten.  Mirka is erg verdrietig. Haar vader maakt kaasjes in een fabriek in Boldavië, maar niemand vindt ze lekker. Daardoor dreigt het Grote Feest niet door te gaan! Meike besluit gewoon een plan te bedenken om te helpen. Maar wat voor plan? Dan moet Mirka ook nog uit handen blijven van die nare Katja Vresewijk, die alle buitenlandse kazen het land uit wil gooien. Kan de Vreemde Snuiter die soms langskomt helpen?

Relatief zware onderwerpen, zoals hulp durven vragen bij problemen en discriminatie, worden grappig en met een knipoog naar de echte wereld gebracht. Vrienden helpen elkaar en liefde overwint alles.

Fetaki als vertelvoorstelling, door Marion alleen gespeeld, is ook heel interessant voor alleen de bovenbouw. Zonder belerend te zijn levert deze voorstelling gespreksstof op voor verdere discussie in de klas.

kindervoorstellingen Fetaki

scholen
home biografie zingen feesten regisseren acteren theater op maat Fetaki Snirp & Charly Oek & Dieren-Joepie Het zit 'm in het zand! musical schrijven presenteren nieuws contact en links